Coaching en mentoring

MONDEA

.

MONDEA coacht organisaties en leidinggevenden

.

Op verschillende plaatsen in Vlaanderen zijn coaches van MONDEA aan het werk. MONDEA wil vanuit een sterk geloof in de kracht van organisaties en mensen inspireren, begeleiden en coachen in organisatiecontexten. Zo zorgde zaakvoerder Joos Gysen van MONDEA voor een strategische coaching van het managementteam in OCMW Mol en was Yves Decaestecker van MONDEA aan de slag als organisatiecoach in stad Tienen..

.

De uitdagingen die mensen tegenkomen in de huidige maatschappij vragen een grote flexibiliteit, snelle verandering en nieuwe competenties en attitudes. Met de ondersteuning van een coach verloopt deze verandering sneller en doorstaan mensen de vaak stressvolle overgangssituaties met succes. Coaching vertrekt steeds vanuit een helder doel, geformuleerd door de coachee, en ondersteund door de organisatie (in business coaching). Coaching brengt duurzame verandering te weeg op vlak van gedrag, competenties, overtuigingen en attitude, de manier waarop mensen hun rol op het werk en in hun leven invullen.

Door vragen te stellen en verschillende coachingtechnieken toe te passen, daagt de coach de coachee uit en ondersteunt hem/haar. Zo krijgen mensen inzichten, ontdekken zelf nieuwe middelen en mogelijkheden om hun doel te bereiken. Onder begeleiding vinden ze de oplossing die echt werkt. De coachee is zelf eigenaar van zijn veranderingsproces. Dit zorgt ervoor dat de verandering duurzaam is. Vaak krijgen mensen een training en botsen dan in de praktijk tegen zeer persoonlijke hindernissen, die een persoonlijke aanpak in vertrouwen vereisen. Mensen hebben een externe sparringpartner nodig om hun denkproces mee te delen. Door nieuwe inzichten verruimt hun perspectief.

Coaching-Hand-Up-300x272


Meer weten? Zin in een kennismaking?

Contacteer MONDEA vrijblijvend. Mail naar info@mon-dea.be of bel op 0486 79 81 13.


Over MONDEA

Aan de slag met de omgevingsanalyse

Resultaten Stad- en Gemeentemonitor: Wat nu?

Hoe omgaan met de digitale evolutie bij lokale besturen?

Sterke technische diensten: “De weg naar verbetering begint bij een goede analyse”

Interimmanagers bij Vlaamse gemeentebesturen steeds populairder

MONDEA begeleidt gemeenten met een succesvolle integratie van gemeente en OCMW

Zaakvoerder over MONDEA: “Wij zijn niet de consultants die PowerPoints maken en dan weg zijn”

MONDEA begeleidt lokale besturen in organisatieontwikkeling