Externe begeleiding integratie gemeente en OCMW

.

ocmw gem
.
Wilt u uw gemeente zien evolueren naar een eengemaakte, inclusieve organisatie met een integratie van gemeente en OCMW? Dan kan externe begeleiding interessant voor u zijn. MONDEA stond al verschillende steden en gemeenten bij tijdens zo’n integratietraject. 

Alle OCMW’s in Vlaanderen moeten tegen januari 2019 geïntegreerd zijn in de gemeentebesturen. Een onderdeel van het nieuwe Decreet Lokaal Bestuur. Die integratie moet zorgen voor een efficiëntere organisatie en een sterk geïntegreerd lokaal sociaal beleid. MONDEA, expert in organisatieverandering en procesbegeleiding, staat gemeenten bij voor en tijdens zo’n integratie van gemeente en OCMW.

Integratie OCMW en gemeente begeleiden

In heel wat gemeenten zijn de grenzen tussen het OCMW en de andere diensten intussen al stevig vervaagd. MONDEA, expert in integratietrajecten, stond (en staat) al verschillende steden en gemeenten bij tijdens integratietrajecten van OCMW en gemeente. Zo begeleidde MONDEA recent nog gemeentebesturen Turnhout, Putte en Menen. Zowel tijdens de fase van visie- en strategievorming als – en vooral – bij de vertaling naar de werkvloer, kan MONDEA voor ondersteuning zorgen in uw organisatie. MONDEA vervult daarbij diverse rollen, zoals die van adviseur, trainer, procesbegeleider, klankbord, expert, initiator, project- en transitiebeheerder en interimmanager. Niet alleen via dialoog met de beleidsmensen, maar ook door aanwezig te zijn op de werkvloer.

Gingen u voor:

  • Turnhout
  • Menen
  • Putte
  • Machelen
  • Mol
  • Grobbendonk
  • Retie
  • Bornem

MONDEA is een jong en sterk groeiend bedrijf dat gemeenten en OCMW’s vooruitstrevende en praktische oplossingen biedt op vlak van organisatie, strategie en veranderingsmanagement. Anders dan andere spelers in de sector focussen wij niet alleen op de vraag, maar vooral op de behoefte van de klant. Voor MONDEA is een begeleiding en voorbereiding van een integratie gemeente en OCMW meer dan een integratieoefening, maar tevens een unieke opportuniteit om de toekomstige organisatie op een hoger niveau te tillen. Zo’n opdracht sluit nauw aan bij de missie van MONDEA: samen met de klant nadenken over de organisatie, de positionering en de meerwaarde van de publieke dienstverlening, binnen een veranderende maatschappelijke en bestuurlijke context.

.

Meer weten? Contacteer MONDEA

.

.

Aan de slag met de omgevingsanalyse

Resultaten Stad- en Gemeentemonitor: Wat nu?

Hoe omgaan met de digitale evolutie bij lokale besturen?

Sterke technische diensten: “De weg naar verbetering begint bij een goede analyse”

Interimmanagers bij Vlaamse gemeentebesturen steeds populairder

MONDEA coacht organisaties en leidinggevenden

Zaakvoerder over MONDEA: “Wij zijn niet de consultants die PowerPoints maken en dan weg zijn”

MONDEA begeleidt lokale besturen in organisatieontwikkeling